Regizorul aduce vești promițătoare pentru filmul SF western Dracula

Chloé Zhao confirmă că filmul Dracula este în continuare în dezvoltare

Chloé Zhao, regizoarea filmului Nomadland, a confirmat că filmul ei Dracula este încă în dezvoltare. După eșecul filmului The Mummy din 2017, care a condus la anularea planurilor pentru un univers cinematografic Dark Universe, Universal a decis să se concentreze pe filme de monștri independente, realizate de regizori de autor, iar primul exemplu în acest sens a fost The Invisible Man al lui Leigh Whannell, care a avut un mare succes de box office. În anul următor, a fost anunțat un nou film Dracula în dezvoltare, regizat de Zhao, care a câștigat un premiu Oscar pentru regia filmului Nomadland și a mai regizat filmul din universul cinematic Marvel, Eternals.

Un film original, futurist, western științific

Într-un interviu recent acordat publicației The Hollywood Reporter, regizoarea a confirmat că filmul ei Dracula este în continuare în dezvoltare și a adăugat că “scriu scenariul acum”. Anunțul vine ca o mare ușurare după ce un alt film Dracula, regizat de Karyn Kusama, a fost anulat din cauza diferențelor creative, creând îngrijorare cu privire la posibilitatea ca proiectul lui Zhao să aibă același destin. Deși detalii despre poveste sunt încă păstrate sub tăcere, se știe că filmul va fi o interpretare originală, futuristă și western științific a poveștii clasice a lui Dracula. De asemenea, se așteaptă ca versiunea lui Zhao să se concentreze puternic pe Dracula ostracizat care trăiește la marginea societății, un subiect pe care regizoarea l-a mai explorat în Nomadland și care i-a adus mai multe premii Oscar, inclusiv Cel mai bun film și Cel mai bun regizor.

În timp ce fanii își așteaptă cu interes interpretarea lui Zhao a poveștii lui Dracula, nu este clar cât de avansat este procesul de dezvoltare sau când va începe producția efectivă. Între timp, publicul va avea parte de alte interpretări cinematografice ale contelui iconic, inclusiv filmul Renfield cu Nicolas Cage în rolul lui Dracula și remake-ul Nosferatu al lui Robert Eggers, care este o adaptare neoficială a romanului Dracula de Bram Stoker din 1922.