Noua sezonul Shadow & Bone: O revenire puternică, intensă și palpitantă în universul Grishaverse

Shadow and Bone Sezonul 2: O Continuare Reușită

Sezonul 1 al Shadow and Bone a reușit să îmbine cu succes cele două trilogii ale Grishaverse-ului, care cuprinde trilogia Shadow and Bone de Leigh Bardugo și tot ceea ce se petrece în acea lume, inclusiv duologia Six of Crows. În opt episoade, Shadow and Bone sezonul 2 reușește să facă același lucru.

Noul Sezon: O Poveste Familiară cu o Perspectivă Proaspătă

Departajându-se de ideea de “slump”, sezonul 2 combină diferitele aspecte ale trilogiei lui Bardugo și ale poveștii Crows, continuând să revitalizeze narativa cu o perspectivă proaspătă. Pentru cititorii cărților, va fi în continuare o poveste familiară, dar există suficiente schimbări care fac ca experiența să merite și să fie incitantă. Adaptarea este dificilă, iar întotdeauna vor exista lucruri care sunt lăsate deoparte, dar Eric Heisserer și echipa sa de scriitori reușesc să livreze cele mai bune elemente din ambele lumi într-un sezon al doilea cu o construcție complicată, care va face publicul să ceară imediat sezonul 3 după ce se termină.

Două Povestiri În Paralel

Sezonul 2 a început în continuarea sezonului precedent, cu Crows – Kaz Brekker (Freddy Carter), Inej Ghafa (Amita Suman) și Jesper Fahey (Kit Young) – întorcându-se la Ketterdam pentru a descoperi că Pekka Rollins (Dean Lennox Kelly) a preluat controlul asupra Crow Club-ului. Mai rău, trio-ul este acum căutat pentru o crimă pe care nu au comis-o. Crows se aliază cu expertul în demolări, Wylan (Jack Wolfe), și cu Nina Zenik (Danielle Galligan), o Grisha care se întoarce către Kaz pentru ajutorul în eliberarea lui Matthias (Calahan Skogman), fostul sclav fjerdan, din închisoarea Hellgate, pentru a-și curăța numele și pentru a se răzbuna la Pekka.
În Ravka, Sun Summoner Alina Starkov (Jessie Mei Li) și cel mai bun prieten/al ei romantic, Malyen Oretsev (Archie Renaux), au fugit din Ravka către Novyi Zem după ce Darkling (Ben Barnes) a folosit puterea Alina pentru a extinde Fold-ul. Dar nu durează mult până când se aliază cu Sturmhond (Patrick Gibson), un corsar care o căuta pe Alina, și aliații lui, pentru a-l învinge pe Darkling și a distruge Fold-ul odată pentru totdeauna.