Cum aproape că a fost schimbat momentul final al jocului The Last of Us în adaptarea serialului TV

The Last of Us: Explicația creatorului show-ului pentru finalul jocului

Co-creatorul The Last of Us, Craig Mazin, explică cum show-ul a fost aproape să schimbe momentele finale ale jocului. Bazat pe jocurile video iubite de Naughty Dog, The Last of Us de pe HBO a avut premiera mai devreme în acest an, primind recenzii pozitive și având numere impresionante de vizionări. Episodul final plin de acțiune de duminică seara îl arată pe Joel (Pedro Pascal) ucigând o întreagă unitate de Fireflies pentru a salva-o pe Ellie (Bella Ramsey). Scenele episodului, la fel ca jocul, îl arată pe Joel mințind-o pe Ellie cu privire la masacru, la care ea răspunde simplu: “Okay,” înainte să taie imaginea.

Pentru a afla mai multe despre jocul The Last of Us, puteți accesa site-ul oficial thelastofus.playstation.com.

Finalul deschis al The Last of Us

Așa cum Mazin a descris mai sus, finalul The Last of Us funcționează atât de bine pentru că lasă lucrurile puțin deschise. Este agridulce în sensul că atât Joel, cât și Ellie sunt în viață, dar mai multe conflicte sunt evident încă înainte. Atât în joc, cât și în show, se sugerează puternic că Ellie știe că Joel îi minte, iar întrebarea reală devine cum va face față acestei cunoștințe și cum va afecta dezvăluirea relația lor.

Aceste momente finale ale The Last of Us de pe HBO sunt mai puțin despre dialog și mai mult despre interpretările subtile ale lui Pascal în rolul lui Joel și ale lui Ramsey în rolul lui Ellie. Există atât de multe lucruri care se întâmplă sub suprafață în această scenă pentru ambele personaje, încât aceasta funcționează doar cu actori talentați care au o chimie excelentă. Din fericire, atât Pascal, cât și Ramsey, după cum au arătat episoadele anterioare ale The Last of Us, sunt o pereche perfectă pe ecran, capabili să aducă nuanțe și complexitate cuvintelor de pe pagină.